Lihan suoramyynti

Myymme kaiken tilallamme tuotetun lihan suoramyyntinä. Kulloisenkin varastotilanteen ja eri ruhonosien saatavuuden voit kysyä Johannalta. Erityisesti kokolihan ja sisäelimien saatavuus on yleensä hyvä, joten ota yhteyttä mikäli haluat laadukasta lihaa järkevään hintaan. Riverhill on luomukotieläintila.

Ruohollaruokitun Highland-naudan liha poikkeaa edukseen monin tavoin tavallisesta naudanlihasta:

- Highland-lihan omega 3 ja omega 6 rasvahappojen suhde on ihanteellinen verrattuna tavalliseen väkirehulisällä kasvatettuun naudanlihaan. Normaalisti kaikki kaupassa myytävä liha on kasvatettu nopeasti lisärehun avulla, jolloin sen omega 3 rasvahappojen määrä suorastaan romahtaa. Nämä rasvahapot on monissa tieteellisissä kokeissa todettu tärkeäksi ihmisen terveydelle.
- CLA pitoisuus on noin viisinkertainen tavalliseen lihaan verrattuna. CLA edistää myös terveyttämme monin tavoin ja sen saanti on useilla ihmisillä liian alhaisella tasolla.
- Ruohollaruokitun Highland-naudanliha sisältää E-vitamiinia noin neljä kertaa tavanomaista enemmän.
- Kun naudan ruokinta koostuu sen luontaisesta ravinnosta, niin myös lihan laatu paranee. Liha on tummempaa ja vähärasvaisempaa, joten se sisältää vähemmän kaloreita. Toisaalta taas sen valkuaisainepitoisuus on tavanomaista korkeampi.
- Luonnollisella tavalla kasvatetun liha maku on jotain ennenkokematonta. Luomurehut, monipuolinen ravinto luonnonlaitumilta, eläimen vapaa liikkuminen, stressitön teurastus ja kunnollinen mureutus antavat ketjun lopuksi hienon makuelämyksen.